maandag 2 januari 2012

Dit zijn de genomineerden…

De jury heeft gesproken:

“We zijn erin geslaagd tot een unanieme keuze te komen. Na enig wikken en wegen hebben wij vijf genomineerden uitgeselecteerd. Gedichten die alle vijf 'iets eigens’ hebben en die voor het publiek ook echt iets te kiezen overlaten. De jury was onder de indruk van het aantal inzendingen en ook van de grote betrokkenheid bij het thema van de inzenders. Met name de grote liefde voor Vlissingen en de emotionele band met deze stad was een opvallende rode draad in de ingezonden gedichten.”

Hoewel de 36 inzendingen uit alle windstreken (een paar zelfs uit België) kwamen, zijn door een speling van het lot alle vijf genomineerden afkomstig uit Vlissingen. En dit zijn hun namen:

Netty Vromans
Jaap van Velzen
Randolf Maljaars
Tjeerd Brakema
Jan Kortsmit

Hun genomineerde gedichten komen vandaag hier op dit weblog online te staan waarna iedereen via een poll kan stemmen op zijn of haar favoriete inzending.
Het is ook mogelijk uw keuze schriftelijk bekend te maken via een stembon die deze week verschijnt in de Vlissingse Bode.

Stemmen is mogelijk t/m donderdag 19 januari. De uiteindelijke Dichter bij de Zee wordt exact een week later bekendgemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst op Nationale Gedichtendag in Bibliotheek ’t Spui (aanvang 20.00 uur).
Gratis plaatsen voor deze uitreiking zijn t/m 22 januari te reserveren via activiteit@spui.nl.

De organisatie dankt alle inzenders voor hun inspanningen en feliciteert de genomineerden van harte!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten